Miere, caramelă și migdale - sună ca o combinație delicioasă, de „te lingi pe degete”. Vezi o rețetă rapidă de gustare sau desert.
Ingrediente:
200 g de unt topit
6 linguri de zahar
1 linguriță extract de vanilie
¼ linguriță sare
1 ½ cană de făină
Pentru toppingul de caramelă cu migdale:
½ cană frișcă bătută
½ cană miere
1 linguriță extract de vanilie
120 g de unt rece, tăiat în 8 bucăți
o cană de zahăr
o lingură sirop de porumb
⅓ cană apă
3 căni de migdale feliate
sare de mare, opțional
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 180 ° C. Tapetează tava cu hârtie de copt.
2. Amestecă untul topit, zahărul și vanilia într-un castron. Mixează bine cu o spatulă de silicon, adaugă sarea și amestecă din nou.
3. Adaugă făina și amestecă până când făina este bine încorporată. Aluatul va ieși sfărâmicios.
4. Aranjează amestecul uniform pe tigaie și coace timp de 22-25 minute, apoi scoate tava din cuptor.
Pentru toppingul de caramelă cu migdale:
1. Într-un castron de mărime medie amestecă smântâna, mierea, vanilia și untul. Pune bolul în cuptorul cu microunde timp de 2 minute.
2. Într-o cratiță, la foc mic amestecă zahărul, apa și siropul de porumb, amestecând în continuu timp de 8-10 minute.
3. Ia tigaia de pe foc și adaugă în cratiță mierea și smântâna.
4. Pune cratița pe foc pentru aproximativ 7-10 minute. Adaugă migdalele și toarnă imediat amestecul de caramelă peste aluat, într-un stat uniform.
5. Pune tava la cuptor și coace timp de 7-10 minute. Scoate tava și presoară cu sare de mare, după dorință. Lasă prăjitura să se răcească timp de cel puțin 2 ore și după poți să o tai.
Poftă mare! Dacă pregătești prăjitura după rețeta Apinatur, fă o postare pe Instagram Story, dă-ne tag și primește 5% reducere la fiecare comandă de miere, plasată online.
Comments