top of page

Tartă cu miere și nuci



Astăzi îți recomandăm să gătești tartă cu miere, nuci și scorțișoară. Ai nevoie de:


Ingrediente:

  • o cană zahăr

  • 1/4 cană miere

  • 3/4 ulei

  • un ou

  • 2 căni de făină

  • o linguriță bicarbonat de sodiu

  • o linguriță scorțișoară măcinată

  • 1/4 linguriță sare

  • o cană de nuci tocate, prăjite

  • Pentru glazură îți trebuie:

  • o cană de zahăr de cofetărie

  • 2 linguri maioneză

  • o linguriță extract de vanilie

  • 1-2 linguri de apă

  • Opțional nuci prăjite

Pregătire:

  1. Pre-încălzește cuptorul la 350 °. Într-un castron mare, bate zahărul, uleiul, mierea și oul până se omogenizează. Într-un alt castron bate făina, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea. Treptat adaugă mixtura în primul bol, iar la final toarnă nucile.

  2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt toarnă aluatul. Coace-l până se rumenește, în jur de 10-12 minute. Scoate tava și așteaptă să se răcească complet.

  3. Pentru glazură, amestecă într-un bol zahărul de cofetărie, maioneza, vanilia și cantitatea de apă după necesitate, până obții consistența dorită. Când este gata, unge tarta cu glazură. Poți să presori nuci pe deasupra. La final, taie tarta în felii. Poftă bună!






3 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate