• cimbriciucmihaela

Creveți la grătar cu miere

Actualizată în: Febr. 26

Creveții la grătar cu miere sunt un mod inedit de a găti ceva absolut delicios și sănătos.⁠

Lista de ingrediente

  • 1 kg de creveți mari⁠

  • o cană apă clocotită⁠

  • 2 linguri sare kosher⁠

  • 5 linguri de miere⁠

  • 2 căni cuburi de gheață⁠

  • 3 linguri de oțet de vin roșu⁠

  • ¼ cană cu ulei de măsline extravirgin⁠

  • ¼ cană pătrunjel proaspăt, tocat, cu frunze plate⁠

  • 3 linguri de ceapă albă tocată mărunt⁠

  • 2 linguri oregano proaspăt tocat mărunt⁠

  • 2 căței de usturoi, tocați⁠

Mod de preparare:⁠

1. Spală creveții, îndepărtează capul și picioarele. Cochilia trebuie să rămână.⁠

2. Adaugă într-un castron cana de apă clocotită, sare și 2 linguri jumătate de miere. Amestecă până sarea se dizolvă. Adaugă cuburile de gheață și amestecă până când mixtura se răcește.⁠

3. Pune în castron și creveții, apoi la frigider pentru 20 de minute. După 20 de minute aruncă saramura și usucă creveții cu prosoape de hârtie. Ulterior stropește creveții cu o lingură jumătate de miere.⁠

4. Preîncălzește grătarul la foc mediu-mare.⁠

5. Amestecă într-un recipient oțetul, mierea rămasă și mixează. Treptat adaugă uleiul de măsline, amestecând continuu cu un tel, până se omogenizează bine. Se combină cu pătrunjel, ceapă, oregano și usturoi.⁠

6. Stropește grătarul cu spray de gătit și aranjează creveții pe grătar. Se gătesc circa 2,5 minute pe fiecare parte sau până când se formează crusta. După ce sunt gătiți, pune-i în castronul cu mixtura de oțet, miere și plante aromatice. Lasă-i suficient timp în acel sos, apoi aranjează-i pe un platou.⁠

Poftă bună!⁠