top of page

plăcintă cu miere șie mere

Ești în căutarea unei super rețete de plăcintă cu mere? O găsești în continuare.


Pentru aluat ai nevoie de:

  • o linguriță de sare

  • o cană de cuburi de unt

  • 2 ouă

  • 8-10 linguri de lapte


Pentru umplutură:

  • 6 mere medii

  • 150g miere

  • o linguriță de suc de lămâie

  • o linguriță de vanilie

  • ¼ linguriță nucşoară

  • o linguriță scorţişoară

  • 2 linguri de făină


Mod de preparare

1. Amestecă făina, zahărul și sarea într-un castron.

2. Adaugă untul în amestecul de făină până se formează firimituri mici și se încorporează bine.

3. Apoi, adaugă un ou. Amestecul va fi în continuare destul de uscat.

4. Toarnă încet laptele până când începe să se formeze o bilă. Pune compoziția la frigider timp de 30 de minute.

5. Pentru umplutură, taie merele și pune-le în castron. Adaugă sucul de lămâie, mierea, scorțișoara, nucșoara și sarea în mere și amestecă bine.

6. Preîncălzește cuptorul la 180C și unge o tavă de copt.

7. Scoate aluatul din frigider și împarte-l în două. O parte din aluat așază-l în tavă.

8. Toarnă umplutura pe aluatul din tavă. Bucata rămasă întinde-o bine și acoperă umplutura din tavă.

9. Periază partea superioară a plăcintei și părțile laterale cu un ou bătut.

10. Coace în cuptor la 180 C timp de 50-55 minute.


Poftă bună!

46 afișări