Prăjitura coșuleț cu fructe este una dintre amintirile dulci ale copilăriei. Vezi o rețetă delicioasă de mini tarte cu zmeură și miere.
Ingrediente:
1 kg de aluat de foitaj, refrigerat
o lingură de unt, topit
o cană de nuci, zdrobite
un gălbenuș de ou
2 linguri de făină
Pentru umplutură:
2 kg de zmeură
⅛ linguriță nucșoară
⅛ linguriță de scorțișoară
½ linguriță de vanilie
3 lingurițe coajă de lămâie
½ cană de zahăr ori după gust
Pentru Topping:
150 ml de miere
½ lingură suc de lămâie
⅛ cană de zahăr
¼ cană zahăr pudră
o cană de frișcă
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 150 de grade C.
2. Într-un castron mare, amestecă zmeura, nucșoara, scorțișoara, vanilia, coaja de lămâie și zahărul. Lasă-le deoparte.
3. Pune aluatul pentru plăcintă în tava cu forme pentru tartalete. Coace aluatul timp de 8 până la 10 minute.
4. Scoate tava de la cuptor și unge blatul cu gălbenuș de ou.
5. Încălzește cuptorul la 200 de grade.
6. Presară nucile peste foietaj.
7. Scurge zmeura de suc și adaug-o în aluat.
8. Pune tava la cuptor timp de 30 de minute sau până când aluatul a crescut.
9. Între timp, amestecă mierea, zahărul și sucul de zmeură într-o cratiță mică. Fierbe mixtura la foc mic timp de aproximativ 7 minute sau până când tot zahărul este dizolvat. Oprește focul și adaugă sucul de lămâie.
10. După ce s-au copt tartaletele, unge-le cu amestecul de miere. Lasă-le să se răcească cel puțin 15 minute până la servire.
Poftă bună!
Comments