• cimbriciucmihaela

Rață coaptă cu miere

Actualizată în: acum 21 ore

Cu siguranță fiecare gospodină vrea să uimească cu bucatele de pe masa de sărbătoare. Special pentru această ocazie am selectat o rețetă delicioasă- Rață coaptă cu miere.⁠


Lista de ingrediente

  • o rață de 1- 1,5 kg⁠

  • 150 g miere polifloră⁠

  • 100 g unt⁠

  • o lămâie⁠

  • sare și piper⁠

  • 2 cuișoare pisate⁠

Mod de preparare:⁠

1. Spală bine rața și așaz-o într-o tavă unsă cu puțin unt.⁠

2. Topește untul rămas, amestecă-l cu mierea.⁠

3. Ia untul și mierea de pe foc și toarnă zeama de lămâie, piperul și cuișoarele pisate.⁠

4. Unge rața cu 2-3 linguri de sos și pune-o la cuptor.⁠

5. Peste 20 min unge din nou rața cu 2 linguri de sos.⁠

6. După 30 min toarnă restul de sos și adaugă 100 ml apa în tava.⁠

7. Întoarce rața pe toate părțile și unge-o bine cu sosul rămas.⁠

Servește rața cu legume sau piure de cartofi. Poftă bună! 😍⁠


0 afișare
0