Cu siguranță fiecare gospodină vrea să uimească cu bucatele de pe masa de sărbătoare. Special pentru această ocazie am selectat o rețetă delicioasă- Rață coaptă cu miere.
![](https://static.wixstatic.com/media/d3ecca_f8ed3e3ccbaa4798b7811c12e9ccecf5~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d3ecca_f8ed3e3ccbaa4798b7811c12e9ccecf5~mv2.jpg)
Lista de ingrediente
o rață de 1- 1,5 kg
150 g miere polifloră
100 g unt
o lămâie
sare și piper
2 cuișoare pisate
Mod de preparare:
1. Spală bine rața și așaz-o într-o tavă unsă cu puțin unt.
2. Topește untul rămas, amestecă-l cu mierea.
3. Ia untul și mierea de pe foc și toarnă zeama de lămâie, piperul și cuișoarele pisate.
4. Unge rața cu 2-3 linguri de sos și pune-o la cuptor.
5. Peste 20 min unge din nou rața cu 2 linguri de sos.
6. După 30 min toarnă restul de sos și adaugă 100 ml apa în tava.
7. Întoarce rața pe toate părțile și unge-o bine cu sosul rămas.
Servește rața cu legume sau piure de cartofi. Poftă bună! 😍