• cimbriciucmihaela

Somon glazurat cu miere și ghimbir

Actualizată în: acum 19 ore

Dacă nu ai chef să stai mult timp în bucătărie, îți oferim o rețetă simplă, delicioasă și sănătoasă pentru cină. Somonul glazurat cu miere și ghimbir este opțiunea perfectă pentru cinele obișnuite sau chiar și cele alături de prieteni.


Lista de ingrediente

  • Spray de gătit

  • ½ cană miere

  • ¼ cană sos de soia cu conținut scăzut de sodiu

  • o bucată de ghimbir proaspăt decojit, tăiat subțire

  • un cățel de usturoi, ras

  • 4 fileuri de somon

Mod de preparare:⁠

1. Preîncălzește cuptorul la 400 °. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu, apoi stropește-o cu spray de gătit.

2. Amestecă mierea, cu soia, cu ghimbirul și cu usturoiul într-o cratiță mică la foc mediu. Se fierbe 2 minute, amestecând frecvent. Răcește marinada la temperatura camerei.

3. Așază fileurile într-o tavă de sticlă sau din ceramică. Se toarnă marinada răcită peste somon, acoperindu-le bine pe fiecare. Lăsa-le să stea 10 minute.

4.Transferă fileurile în tava pregătită. Strecoară marinata printr-o sită într-o cratiță mică. Gătește marinada la foc mic timp de 5 minute. 2 linguri de marinadă pune-le într-un bol și 3 linguri în alt bol.

5. Gătește fileurile la 400 ° timp de 5 minute, apoi scoate tigaia din cuptor. Unge fileurile cu cele 2 linguri de marinadă și reintroduce-le în cuptor până se formează glazura.

6. Servește fileurile cu orez brun sau legume coapte stropite cu lingurile se marinadă.

0