Dacă nu ai chef să stai mult timp în bucătărie, îți oferim o rețetă simplă, delicioasă și sănătoasă pentru cină. Somonul glazurat cu miere și ghimbir este opțiunea perfectă pentru cinele obișnuite sau chiar și cele alături de prieteni.
![](https://static.wixstatic.com/media/d3ecca_469b4c1cc69542b1a21e0ba27286e23b~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d3ecca_469b4c1cc69542b1a21e0ba27286e23b~mv2.jpg)
Lista de ingrediente
Spray de gătit
½ cană miere
¼ cană sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
o bucată de ghimbir proaspăt decojit, tăiat subțire
un cățel de usturoi, ras
4 fileuri de somon
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 400 °. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu, apoi stropește-o cu spray de gătit.
2. Amestecă mierea, cu soia, cu ghimbirul și cu usturoiul într-o cratiță mică la foc mediu. Se fierbe 2 minute, amestecând frecvent. Răcește marinada la temperatura camerei.
3. Așază fileurile într-o tavă de sticlă sau din ceramică. Se toarnă marinada răcită peste somon, acoperindu-le bine pe fiecare. Lăsa-le să stea 10 minute.
4.Transferă fileurile în tava pregătită. Strecoară marinata printr-o sită într-o cratiță mică. Gătește marinada la foc mic timp de 5 minute. 2 linguri de marinadă pune-le într-un bol și 3 linguri în alt bol.
5. Gătește fileurile la 400 ° timp de 5 minute, apoi scoate tigaia din cuptor. Unge fileurile cu cele 2 linguri de marinadă și reintroduce-le în cuptor până se formează glazura.
6. Servește fileurile cu orez brun sau legume coapte stropite cu lingurile se marinadă.