Dacă nu ai chef să stai mult timp în bucătărie, îți oferim o rețetă simplă, delicioasă și sănătoasă pentru cină. Somonul glazurat cu miere și ghimbir este opțiunea perfectă pentru cinele obișnuite sau chiar și cele alături de prieteni.
Lista de ingrediente
Spray de gătit
½ cană miere
¼ cană sos de soia cu conținut scăzut de sodiu
o bucată de ghimbir proaspăt decojit, tăiat subțire
un cățel de usturoi, ras
4 fileuri de somon
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 400 °. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu, apoi stropește-o cu spray de gătit.
2. Amestecă mierea, cu soia, cu ghimbirul și cu usturoiul într-o cratiță mică la foc mediu. Se fierbe 2 minute, amestecând frecvent. Răcește marinada la temperatura camerei.
3. Așază fileurile într-o tavă de sticlă sau din ceramică. Se toarnă marinada răcită peste somon, acoperindu-le bine pe fiecare. Lăsa-le să stea 10 minute.
4.Transferă fileurile în tava pregătită. Strecoară marinata printr-o sită într-o cratiță mică. Gătește marinada la foc mic timp de 5 minute. 2 linguri de marinadă pune-le într-un bol și 3 linguri în alt bol.
5. Gătește fileurile la 400 ° timp de 5 minute, apoi scoate tigaia din cuptor. Unge fileurile cu cele 2 linguri de marinadă și reintroduce-le în cuptor până se formează glazura.
6. Servește fileurile cu orez brun sau legume coapte stropite cu lingurile se marinadă.
Comments