Tartă cu miere și piersici

Ești în căutarea unui desert de-li-cios de vară? Vezi aici o rețetă de tartă cu miere și piersici.



Ai nevoie de:

  • aluatul preferat de plăcintă, pregătit din timp

  • 8 - 10 piersici mari, coapte

  • o lingură suc de lămâie

  • 6 linguri de miere

  • 1/4 linguriță scorțișoară

  • 1/4 linguriță nucșoară

  • 7 linguri de amidon de porumb

Mod de preparare:

1. Pune la frigider aluatul pregătit din timp.

2. Curăță piersicii și taie-i în felii moderat de subțiri.

3. Într-un castron mare, amestecă sucul de lămâie, mierea, scorțișoara, nucșoara și amidonul de porumb. Adaugă feliile de iersică.

4. Scoate aluatul de la frigider. Toarnă umplutura peste blat și acoperă tarta cu bucăți de aluat.

5. Pune plăcinta la frigider și între timp încălzește cuptorul la 250°C.

6. Coace plăcinta la 250 de grade C pe o foaie de copt, timp de 20 de minute. Scade focul la 190°C, în timp ce plăcinta este în cuptor, și mai coace-o 45-50 de minute.

7. Scoate tarta din cuptor și las-o să se răcească timp de 3 până la 4 ore.


Servește tarta cu înghețată sau iaurt. Poftă bună!

4 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate