top of page

Premii internaționale pentru Mierea produsă de apinatur

Pe 21 septembrie, la Londra, în cadrul concursului Great Taste, organizat de către Guild of Fine Food, au fost premiate două tipuri de mierea produse de Apinatur: mierea de hrișcă și mierea de salcâm. În competiția, care este considerată cea mai importantă din domeniu și cu cel mai respectat sistem de acreditare din lume, doar în acest an au participat 14,113 de produse din 108 țări, printre care și Republica Moldova. Cu titlul de Great Taste și cu două stele a fost premiată mierea de salcâm produsă de către Apinatur, iar mierea de hrișcă a fost apreciată cu același titlu și o stea. Mierea de salcâm face parte din mai puțin 10% de produse înregistrate care s-au ales cu acest titlu, iar mierea de hrișcă, care a fost catalogată drept un aliment cu o aromă fantastică, se regăsește printre 30% de produse premiate cu o stea.


Juriul format din bucătari șefi, experți în gastronomie, critici culinari și degustători, au apreciat mierea de salcâm ca fiind „fermecătoare, cu gust și miros subtil, dar persistent”. În certificatul de apreciere este menționat că mierea a surprins jurații prin notele florale accentuate și prin aciditatea moderată. „Este o miere de salcâm perfectă, cu toate caracteristicile dulci și naturale”, concluzionează echipa de experți gastronomici. Ținem să menționăm că mierea de salcâm este bogată în vitaminele B1, B2, B6, B12 și substanțe minerale: calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu, sulf.



După titlul de „Superior Taste Award”, câștigat în mai la International Taste Institute, în Belgia, mierea de hrișcă surprinde din nou! Mierea de hrișcă din borcănașele Apinatur a încântat experții prin culoare accentuată, aproape roșiatică și prin aroma ușor picantă. „Aroma delicată este mai mult decât te aștepți de la o culoare atât de intensă” este menționat în certificatul de premiere. De asemenea, experții au menționat că mierea de hrișcă produsă de Apinatur este echilibrată la gust, cu note bogate de malț, caramelă și scorțișoară. Pe lângă gustul intens, mierea de hrișcă este bogată în vitaminele C, K, B6, aminoacizi și minerale.



Pentru echipa Apinatur este o onoare să ducă Republica Moldova pe harta mondială a producătorilor renumiți de miere!

Apinatur - autenticitatea gustului, tradiția bunului.


68 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page